Все про Санторіні очами туристичного агента

Все про Санторіні очами туристичного агента

Сантонін – це, мабуть, самий незвичайний острів Греції.

Насправді сам острів, а точніше найбільший з декількох островів, називається Фіра. Назви Санторіні на карті ви не знайдете.

Звичайно, пейзажні фото цього острова неможливо переплутати ні з одним іншим, а побачивши цю красу на власні очі хоча б раз, Ви безсумнівно будете згадувати ці чудові пейзажі все життя.

Білосніжні будиночки з блакитними куполами і віконницями каскадом спускаються вздовж незвичайного ландшафту острова і візуально межують з морем і горизонтом.

В останні роки знову стала популярною теорія, що грецький острів Санторіні – це частина затонулої Атлантиди. Таємниці стародавньої цивілізації розбурхують розуми вчених і письменників ще з часів Платона.

Санторіні рекомендую відвідувати всім без винятку, особливо молодятам.

Туристичні факти

З України прямого перельоту на Санторіні поки немає, тому пропоную Вам наступні варіанти:

поромом з Афін або Криту
внутрішніми грецькими авіалініями з Афін
прямим перельотом з Москви
Оптимальна туристична комбінація

Я б рекомендувала поєднати відпочинок на Санторіні з іншими островами архіпелагу Додеканіса, напимер з Міконос або вже таким улюбленим Критом.

Готелі, або де краще зупинитися

На Санторіні переважають готелі-бутики, тобто маленькі готелі на 5-15номеров.

Рекомендую бронювати готелі в регіонах Імеровіглі і Ія (друга назва Ойя). Це як раз ось ці білосніжні будиночки, які ми зустрічаємо на листівках. Оскільки прямого доступу до моря у Вас не буде, так як комплекси готелів знаходяться на горі, раджу брати машину в оренду, щоб в будь-який момент Ви змогли поїхати на вподобаний пляж.

Крім того, в цих готелях можна забронювати номер з приватним басейном або джакузі на веранді, і насолоджуватися неповторними заходами з коханою людиною. Адже це романтика в чистому вигляді!

Про Захід на Санторіні можна писати нескінченно – вони тут одні з найкрасивіших на планеті … Саме з цієї причини у Джолі та Пітта на острові є власна вілла, і за словами місцевих жителів вони обов’язково приїжджають на Санторні на пару-трійку днів в році.

пляжі

Завдяки вулканічному походженню регіону пляжі мають свої колірні особливості. Найбільш вражаючі червоний і білий пляжі на Акротірі, чорні пляжі в Перісса, Періволос, Монолітос і Камарі. Всі пляжі Санторіні за законом належать муніципалітету острова. Прибережні зони обладнані красивими солом’яними парасолями і комфортними лежаками. Вони, звичайно, платні, а оскільки Санторіні один з найдорожчих грецьких островів, біч-сет обійдеться Вам в 10-15 євро. Але біля таких пляжів завжди є маленькі, дуже креативні за своїм дизайном таверни, і купивши в них парочку чудово приготовлених коктейлів або прохолодних напоїв, Ви отримуєте користування пляжним обладнанням в подарунок.

Ресторани, бари, таверни

Греція славиться своєю простою, невибагливою і в той же час дуже смачною їжею.

Ви завжди зможете побалувати свої смакові рецептори майстерно приготованими, тільки вранці виловленими з моря, мідіями і креветок, каракатиці в своєму чорнильному соку на грилі, покуштувати «правильну» дораду і сібас, а також ще багато-багато дарів моря. Рекомендую хоча б раз спробувати грецькі національні страви: сувлаки, дзадзики і Муссакі.

Ще обов’язково спробуйте місцеве вино. Завдяки дуже специфічного клімату і грунті, виноград в цих краях росте по-особливому, він буквально стелитися по землі. І вино з нього виходить незвичайне, з чудовим ароматом і смаком. Так як з острова воно не експортується, рекомендую придбати кілька пляшечок в свій домашній бар, а також в подарунок друзям і близьким.

Ресторани рекомендую відвідувати в фірі (столиці острова) і Ії. Причому приходити в ресторани рекомендую не пізніше 18:00, оскільки після 19 в цих районах Ви вже не знайдете вільних столиків. В цей час вся публіка Санторіні збирається в ресторанах за келихом місцевого вина, щоб в черговий раз насолодитися неймовірним заходом сонця за вершину затонулої Атлантиди.

Бажаю вам, дорогі друзі, хоча б раз побачити цей «мереживний», невимовної краси острів.

Істинний греколюб, співвласник мережі агентств подорожей Мер-Ка-Ба, Анжеліка Малахай

Смотрите также